STUDIES EN ERVARINGEN

 

HUGUES QUADENS

OSTEOPAAT D.O. 


Na het behalen van mijn diploma kinesitherapie in 1994 begon ik direct aan de fulltime opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te Gent. Tegelijkertijd werkte ik als kinesitherapeut bij een professionele voetbalploeg.

In 1997 studeerde ik af als D.O. en combineerde vanaf toen osteopathie en kinesitherapie.

Een aantal jaren later begon ik, in samenwerking met enkele sportartsen, een zelfstandige osteopathiepraktijk te Aartselaar. Ook bij de professionele voetbalploeg evolueerde ik naar de osteopaat van de club. Ondertussen kon ik als osteopaat, door de samenwerking met de sportartsen, veel ervaring opdoen in andere sporttakken zoals tennis, badminton, veldhockey, wielrennen, ...

Na de geboorte van mijn dochter in 2003 nam ook de interesse voor kinderosteopathie fel toe; vandaar dat ik de tweejarige opleiding kinderosteopathie ging volgen bij Panta Rhei (https://www.pro-osteo.com/). Deze opleiding heeft op mij een enorme invloed gehad zowel als osteopaat maar zeker ook als mens.

Om mij nog completer te voelen, startte ik in 2010 de zesjarige opleiding "The treatment of children training program based upon the biodynamics of osteopathy" bij het SOCK (https://jamesjealous.com/) in Zwitserland.

Daar osteopaten holistisch denken, voelde ik toch nog een leegte in het behandelen van het onderbewustzijn vandaar dat ik in 2017 ben gestart met de opleiding Body Mind Workers (www.matthudson.com).

Nadat ik samen met mijn gezin verhuisde naar een meer groene omgeving in Schoten opende ik, naast mijn bestaande praktijk te Aartselaar, sinds oktober 2016 ook nog een praktijk te Schilde - 's-Gravenwezel.

Sinds 2016 werk ik ook in Nederland als tutor bij de stichting Still Kids van René Zweedijk (https://www.aeroparc-hc.nl/).

Sinds 2019 werk ik als osteopaat en als The Hudson Mind Process-therapeut in het Aeroparc Health Center te Rijen, Nederland (https://www.aeroparc-hc.nl/).

Sinds april 2020 is mijn praktijk van Aartselaar verhuisd naar de Koornbloemstraat 203 te Antwerpen - Wilrijk. 

In oktober 2021 behaalde ik in Nederland mijn diploma ‘Touch of Matrix’. In deze opleiding heb ik mij verder verdiept in het hoger bewustzijn want je bewust worden van wat je onderbewustzijn met je lichaam doet is zo belangrijk (https://www.touchofmatrix.nl).

Van september 2023 tot en met juni 2024 nam ik deel aan "Training tot Kindertolk" bij PresentChild Method om spiegelexpert te worden in gezinnen en relaties (https://presentchild.com).