OSTEOPATHIE

Osteopaten kunnen helpen bij heel wat klachten. Als je twijfelt of osteopathie iets voor jou of jouw gezin kan doen, mag je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Mogelijke klachten

• Rug- en nekproblemen: pijn, lumbago, hernia, blokkades, spierstijfheid, beperkte beweeglijkheid, ...

• Gewrichtsproblemen: pijn, frozen shoulder, tenniselleboog, ...

• Hoofdpijn: spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid, ...

• Sportletsels: verstuikingen, herhaalde ontstekingen, tendinitis, krampen, pijnen, ...

• Orgaanklachten: zure oprispingen, maagzuur, opgeblazen gevoel, darmklachten, constipatie, verteringsklachten, ...

Voor kinderen kan osteopathie hulp bieden bij overmatig huilen, reflux, functionele houdingsafwijkingen, gedragsafwijkingen, concentratiestoornissen, ontwikkelingsachterstanden, slecht slapen, buikpijn, darmkrampen, ontlastingsproblemen, ...

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Wat doet de osteopaat?

Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. De osteopaat geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen. Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt.

Na de behandeling heeft het lichaam tijd nodig om te reageren op de technieken. Meestal wordt minstens een week gewacht tussen twee behandelingen in.


Meer informatie: 

https://www.osteopathie.eu en https://osteopathie.be